Bemutatkozás

Miért Malompark a Malompark?

Debrecen város gazdasági életét hosszú ideig a mezőgazdasági termelés túlsúlya határozta meg. A város első ipari társulásának eredménye az István gőzmalom volt, melyet 1848-ban Rádl József épített. Az István gőzmalom nem csak a helyi igényeket kiszolgáló részvénytársaság volt. Ismertségét és elismertségét méltatja az a tény, hogy termékeit szállította az angol királyi udvarba és a Vatikánba is.

A malom műszaki vezetését Pekár Imre végezte, az ő nevéhez kötődik az egész világon használt minőségvizsgáló módszer, a Pekár-féle lisztpróba. Az István gőzmalom 100 éves termelés után fejezte be működését, 1955-re a füstös, romos épületeket is lebontották. Ezek után épült fel 1998-ban a Malompark Bevásárlóközpont, mely hűen őrzi a gőzmalom emlékét.

István gőzmalom

Bemutatkozás

A Malompark Bevásárlóközpont Debrecen frekventált területén, a Füredi út-Nádor utca-Egyetem sugárút által határolt háromszögben, Debrecen főteréhez, valamint a Debreceni Egyetemhez és a Nagyerdőhöz egyaránt közel elhelyezkedő, 1998 óta működő, széles körben kedvelt bevásárlóközpont.

Több, mint 600 parkolóhely áll díjtalanul látogatóink rendelkezésére, lehetővé téve az időjárási viszonyoktól függetlenül kellemes bevásárlást. Népszerűségünk a nyitás óta töretlen, látogatóink száma jelenleg éves szinten közel 8 millió fő.

A Malompark Bevásárlóközpont két épületből áll, nettó eladótere mindösszesen 30.700 négyzetméter. A főépület üzleteinek alapvető funkciója a vásárlás, amelyet a 2. épület főként szolgáltatásokkal egészíti ki. A kisebb és nagyobb üzletek révén a bevásárlóközpont közel 150.000 féle terméke és szolgáltatása közül választhatja ki az Önnek megfelelőt.

Mindkét épületben kulturált-, igényes-, klimatizált környezet; évszakonként megújuló, hangulatos dekoráció fogadja látogatóinkat, vásárlóinkat. Biztonsági szolgálatunk a nap 24 órájában ügyel a bevásárlóközpont bérlőinek és vásárlóink biztonságára.